PER QUÈ FLOW I AGILE ESTÀ AQUÍ PER A QUEDAR-SE.

 In Sense categoria

El lloc de treball està en període de transformació. Tercera revolució industrial, consciència creixent del nostre planeta, millenials. valors canviants. La filosofia darwiniana de «adaptar-se o morir» està més present que mai en el món dels assumptes corporatius.

Estem començant a comprendre que el treball repetitiu i predictible aviat serà -o ja ho és- substituït per màquines. Per això, hem de centrar-nos en el desenvolupament d’eines per a gestionar als treballadors creatius, que col·laboren en equip.

I és per això que combinar el flow amb una gestió àgil té punt sentit per a nosaltres.

D’una banda, tens flow: Un treball profund. Enfocament total. Objectius clars. Identificar les teves millors habilitats i alinear-les d’acord amb els reptes – per a condicions ideals, amb la línia lleugerament fora de la teva zona de confort. I una vegada que sents aquesta sensació de control – que prové de saber què fer i com fer-ho – la teva acció i consciència es fundin en una sola noció. Ja no asseguis fam o set, o dolor físic. Fas el que penses i penses el que feixos. Estàs just aquí i ara, en aquest moment. I de sobte, són les 5 de la tarda, i no tens idea de com va succeir.

I d’altra banda, tens agile. Darwin ho va dir fa molt temps: O ens adaptem o morim. El mateix ocorre amb les organitzacions. La gestió àgil està aquí per a treballar a favor i no en contra del nostre temps d’inseguretats i preguntes obertes sobre el demà. Agile està aquí per a reconèixer el simple fet que darrere de totes les estructures, llocs de treball i espais de treball perfectament dissenyats – hi ha persones. I són les persones les que estan en el centre de tot (almenys en el món dels negocis).

Agile és més una filosofia que unametodologia. És com el budisme: ets lliure de qüestionar. En realitat, tens l’obligació a fer-ho. Encara que els mètodes varien (llegeixin, kanban, scrum, i molts altres),
la idea continua sent la mateixa: Estem parlant de desenvolupament continu. Extrema transparència. Treballar en equip, més que individualment, cap a un objectiu comú.

La gestió àgil és una gran font per a millorar l’esperit del teu equip. Flow és un concepte que t’ajuda a trobar l’equilibri adequat entre les teves habilitats i els teus reptes. És la guia de l’enfocament total. Aquests dos conceptes estan aquí per a donar-nos poder, i portar el millor de nosaltres en el treball que fem. No importa si el teu treball és escriure poemes, rodar pel·lícules, tocar música de jazz, o si acabes de començar una start- up no importa si jugues al bàsquet, o si ets enginyer de programari en una gran empresa. En realitat, el flow pot ocórrer mentre es realitza una activitat, qualsevol activitat.

La nostra missió és esbrinar com ocorre allò i com un pot mantenir-se en la zona. Fem això seguint una filosofia que es basa en la confiança (inter- i intra-personal) i una innombrable quantitat de post-its multicolors.

Recent Posts