NECESSITES UN RITUAL PER A ENTRAR EN UN ENFOCAMENT DE FLOW.

 In Sense categoria

Crear un ritual és enviar un missatge al teu cos que comunica alguna cosa com el següent: «Benvolguda ment: t’informo que passaré el pròxim temps (entre 30 minuts a unes hores) en una manera d’alt enfocament. Apaga el soroll, ignora a Messenger, i ajuda’m a estar completament present en aquest moment, en aquesta tasca». En certa manera, crear rituals i adherir-se a ells diàriament pot convertir-se en una eina valuosa: pot servir-te com una espècie de sistema de comunicació interna entre el teu cos i la teva ment – una espècie d’eina de fusióentre aquestes dues, per dir-ho així. Com més clar i regular sigui aquest ritual (format per un nombre determinat de moviments o activitats), més aviat el teu cos col·laborarà per a ajudar-te a entrar en aquest estat de flow d’enfocament més ràpid i amb menys esforç.

Per a començar, probablement no hauràs de crear un munt d’hàbits nous – el més probable és que ja hagis fet alguns rituals abans de treballar sense adonar-te. A més, és molt més fàcil reafirmar i desenvolupar els teus hàbits ja existents, que elaborar tediosament nous des de zero. N’hi ha prou amb veure els següents
exemples: Arribes al treball i poses una tassa de cafè calent sobre la taula. Et sentis i et lligues el pèl.

Et poses els auriculars i tries un àlbum amb música rock instrumental. Totes aquestes simples accions ja estan sent usades com a detonants per a la teva ment. El que pots fer ara és prendre consciència d’això, i a través de simples ajustos, adaptacions i reforços regulars, aquests disparadores treballaran per tu – i t’ajudaran entrar en la manera d’alt enfocament sense cap esforç. Com fer-ho Necessitaràs reflexionar sobre tres grups de preguntes:

Escriu en un full de paper totes les coses que fas regularment just abans de començar a fer el teu treball (això fins i tot pot incloure el seu viatge matutí) – i després respon a les següents preguntes: Quins d’aquestes activitats em preparen per a concentrar-me i/o estar més motivat/a per al meu treball? Quins
d’aquestes m’apoderen? I, la qual cosa és molt important, quins d’elles considero infructuosos?

Després de tenir les teves respostes, ja tindràs algunes idees sobre els hàbits que tindries mantenir i sobre els quals serien millors d'eliminar per complet o substituir per altres diferents. Per a continuar, deixa aquest full de paper a un costat i presa un una altra. Aquesta vegada, pensa en el teu treball.

Què és exactament el que intentes millorar? És l’entorn el que està ple d’interrupcions? És la capacitat d’atenció el que vols prolongar? O potser tot el que cerques és complementar el teu treball amb un toc addicional de diversió.

Tens les respostes? Tenint-les en compte, torna al primer exercici: concentra’t en els hàbits matutins que has trobat útils per al teu treball. Basant-te en les millores específiques que desitges fer en el teu treball, quins d’aquests rituals et semblen significatius? Hi ha espai per a perfeccionar-los i desenvolupar-los perquè puguin abordar millor el problema que estàs tractant de resoldre? En respondre a aquestes preguntes, sé específic/a i profund/a. No hi ha respostes dolentes: només estàs el teu, la teva honestedat i la quantitat d’esforç que desitges posar-li per a millorar el teu acompliment. Com més detall i pensament
li donis, més fàcil serà crear un ritual que s’adaptarà millor al teu flow-centración.

Consell professional: En entrar en l’estat del flow (que normalment presa al voltant de mitja hora), és important que facis tot el que està en els teus poders humans per a eliminar les distraccions potencials que
podrien mantenir el teu enfocament surant fora del teu treball.

Recent Posts